Extended Education

Agile Team Coaching kursus

Organization

agile42

 • Course

  Date: 28-29 January, 2015
  Location: Copenhagen, Denmark

  Regular Price: DKK 19.900,- plus moms

  Agile Team Coaching kursusagile42 er stolte af, at vi hermed kan præsentere vores nye kursus i agile team-coaching. Kurset henvender sig til ScrumMasters, agile coaches og ledere. Er du involveret i at coache eller facilitere agile teams, så er dette en god lejlighed til at forbedre dine færdigheder. Tilsvarende hvordan prominente professionelle coaches gør, kan du her lære eller videreudvikle gode coaching færdigheder. Vi udbyder dette kursus i samarbejde med Erhvervspsykolog Anne Thybring, der er en højt anerkendt coach herhjemme.

  Vores undervisning baserer sig på et systemisk grundlag. Gennem de to kursusmoduler vil deltagerne lære om teorien bag systemisk coaching, lære forskellige værktøjer og teknikker og blive i stand til at bringe disse til praksis, samtidigt med at den individuelle stil bliver udviklet og styrket. 

  Kurset er accelereret, intensivt og udviklende læring for de, som ønsker at tage deres kompetencer inden for teamledelse og team-coaching til nye højder. Det består af to moduler af hver to dage. Det løber over en periode på to måneder. Gennem dette tidsrum er det påkrævet, at deltagerne udfører team-coaching i deres egen organisation, så de tillærte modeller og værktøjer kan blive afprøvet, og man derigennem opnår erfaringer og bliver fortrolig med rollen som teamcoach. 

  Deltagerne vil også blive tilskyndet til at lave videooptagelser af deres praksis og derigennem forøge deres muligheder for at udvikle deres egen praksis. 

 • Details

  Date: 28-29 January, 2015
  Location: Copenhagen, Denmark

  Venue:
  agile42
  Arne Jacobsens Allé 7
  Copenhagen, 2300 Denmark
  https://plus.google.com/101959476725217253011/about?gl=dk&hl=da

  Get Directions

  Regular Price: DKK 19.900,- plus moms

  Notes

  Om underviserne

  Kurset ledes af to erfarne coaches og undervisere:

  Bent Myllerup er Certified Scrum Coach, Certified Scrum Trainer og certificeret som Systemisk Coach (EMCC). Han har en lang og succesfuld karriere, hvor han har hjulpet organisationer til excellence i agile metoder. I hans arbejde, som medlem af agile42-teamet, har en af hjørnestenene været at coache udviklingsteams og ledelsesteams til at opnå indsigt i og gennemføre de nødvendige tiltag for opnåelse af succes. Bent har skrevet flere artikler, som omhandler kombinationen af agile og professionel coaching. Disse er tilgængelige on-line.

  Anne Lund Thybring er MSc (psykologi), erhvervspsykolog og ekstern lektor ved Aarhus Universitet. Med en baggrund som HR-director, manager, samt organisationskonsulent, har Anne assisteret ledere under organisatoriske forandringsprojekter og organisatoriske udviklingsprocesser. Anne coacher teams og ledergrupper som en del af hendes daglige arbejde. Anne har skrevet flere publikationer om team-coaching, herunder lærebøger, og hun har mange års erfaringer i at uddanne andre i coaching, team-coaching og lederskab. 

  Hvad deltagere siger om dette kursus

  Anne og Bent har afholdt et fire-dages coaching kursus for nogle af vores interne coaches. Jeg deltog personligt også i kurset. Det vi lærte fra dem, har videreudviklet vores daglige samarbejde i en positiv grad. Den instruktørbaserede undervisning sammen med det store fokus på øvelser og øjeblikkelig feedback, gjorde kurset både fornøjeligt og gavnligt for os alle.

  - Sune Hansen, partner i Vertica A/S 

 • Agenda

  Modul 1 (to dage): 

  • Team som koncept – hvad er det specielle ved agile teams?
  • Systemisk tilgang til team-coaching
  • Udvikle dine lytte evner 
  • Form engagerede konversationer
  • Lær en simpel model for team-coaching
  • Spørgsmål som åbner en dybere forståelse for problemer og deres løsning
  • Spørgsmål som bygger bro mellem teammedlemmernes forståelse
  • Øvelse, øvelse, øvelse…

  Modul 2 (to dage): 

  • Læring fra praksis i din egen organisation
  • Hvordan undgår du faldgruber i teamdiskussioner
  • Løsningsfokuseret team-coaching
  • Hvorledes bringes coaching ind i dit agile miljø
  • Øvelse, øvelse, øvelse…

  Prisen dækker alle fire dages undervisnng samt de to coaching sessions..

   

 • Who Should Attend

  Hvorfor skulle jeg deltage i dette kursus?

  Det kræver fremragende coaching evner at hjælpe teams med at selvorganisere og nå et højtydende stadie. Selvorganisering og high-performance er ikke noget som sker af sig selv, og det sker sjældent som et resultat af tilfældighedernes spil. Ønsker du at komme videre end blot det rent mekaniske i den agile tilgang, som din virksomhed anvender, må du lære at udvikle teamets kompetencer og facilitere teamwork af høj kvalitet. For at kunne gøre dette må du, som agile coach, ScrumMaster eller leder, udvikle avancerede kommunikationsevner, være i stand til at balancere mellem det at give råd og vejledning på den ene side og på den anden side at stille åbne spørgsmål og have et dybt indblik I teamdynamikker. På dette intensive kursus vil du lære netop dette gennem masser af øvelser. 

  Du vil selvfølgelig lære nye måder at udføre team-coaching på, og du vil få såvel en teoretisk som en praktisk forståelse for teams og hvorledes disse formes til bedre fungerende enheder. Kurset er opbygget som to moduler og indimellem disse, vil du få masser af lejligheder til at træne dine nye færdigheder og forme din individuelle handlingsplan som coach – alt dette med focus på at maksimere dit udbytte! I modsætning til at blive påtvunget en mekanisk metode vil du blive hjulpet til at udvide og udforske din egen personlige stil baseret på systemiske principper.

  Hvad er udbyttet for min virksomhed?

  Det at have medarbejdere, som er dygtige udøvere af coaching, er et stort aktiv for din virksomhed. Har du indført en agil metode, som f.eks. Scrum, i din virksomhed, så ved du, at skønt metodens principper er lette at forstå, så kan anvendelsen og de daglige udfordringer være ganske hårde at overvinde. Det er her at coaching kommer ind som en kapacitet. Husk, at selvorganiserende teams er organiseringsformers svar på Formel 1: De er meget hurtige og resultatorienterede, men de fordrer også megen vedligeholdelse samt specialiseret og trænet personale for at opnå de ønskede mål. Ville du tillade, at en ufaglært mekaniker servicerede din Formel 1 bil? Nej! Så hvorfor så tillade utrænede coaches at servicere dine high-performance teams?

  Hvad er fordelene for mig?

  Som ScrumMaster, agile coah eller leder har du sikkert oplevet at arbejde med en gruppe mennesker, som var forventet at skulle agere som et team. De kaldte sig måske endog et team, men faktisk havde de ikke været i stand til at være andet end blot en gruppe mennesker, som arbejdede det samme sted. Det er, hvad vi kalder et pseudo team – den værst tænkelige måde at organisere sig på!

  På dette kursus vil du lære at forme en reel teamidentitet ved at udvikle selvorganiserende teams gennem coaching. Du vil lære at fremme kollektivt ansvar og forpligtigelse, hvorledes “stærke personligheder” håndteres og vendes om til at blive tilfredse og glade teamspillere. Vi vil også hjælpe dig til, hvordan du – i nuet – kan finde den rette balance mellem på den ene side at være “eksperten” og på den anden side at være den “tjenende ånd” og facilitator for teamets processer.

  At skabe engagerede samtaler er et grundlæggende princip i vores praksis som coaches. Gennem dette kursus vil du lære at formulere spørgsmål, som leder til en dybere forståelse af problemerne og – endnu vigtigere – de mulige løsninger på problemerne. Vores tilgang vil hjælpe dig til at forme spørgsmål, som stimulerer innovative tanker sammen med en positiv attitude til problemløsning. Du vil lære, hvordan du forebygger og undgår typiske faldgruber i teamdiskussioner så som at fokusere på, hvad der ikke virker, mangelsprog og ukonkrete tiltag.